وبلاگ

کنترل خشم در کودکان

۱- تعریف خشم در کودکان، خشم یک احساس سالم و عادی برای کودک شماست

آموزش مدیریت خشم به کودکان مستلزم این است که حس عصبانیت را به کودکتان در موقعیت‌های مختلف نشان دهید و به او توضیح دهید، این حس بخشی از وجود ماست، اما نباید ما را کنترل کند. خشم یک احساس قدرتمند است و اغلب برای ما احساس طاقت‌فرسا و ناراحت‌کننده ایجاد می‌کند.

هنگامی که کودک شما عصبانی می‌شود، بگویید: «می‌فهمم که عصبانی هستی». اگر می‌دانید چرا آن‌ها عصبانی هستند، می‌توانید دلیل آن را اضافه کنید: «می‌فهمم عصبانی هستی چون واقعاً عاشق تاب خوردنی و ما باید پارک رو ترک کنیم.» به آن‌ها بگویید: «اشکال نداره عصبانی باشی» طوری رفتار کنید که فرزندتان احساس کند که هم او و هم احساساتش، خوب هستند.

در آموزش مدیریت خشم به کودکان، مهم است که خودتان بدانید و به او نیز بگویید خشم یک احساس رایج و معتبر است و فرزندتان را به خاطر آن تنبیه نکنید یا به او احساس شرمندگی ندهید. اگر به جای آموزش مدیریت خشم به کودکان به آن‌ها بگویید که از عصبانیت دست بردارند، ممکن است احساس کنند که «کودکی بد» هستند یا عادی نیستند، که باعث می‌شود آن‌ها را به سمت سرکوب یا پنهان کردن احساساتشان سوق دهید که در زمینه آموزش مدیریت خشم به کودکان امری منفی به شمار می‌رود.

۲- مدیریت عصبانیت در کودکان را با  کنار زدن ماسک خشم، آموزش دهید

به عنوان یک والد، برای آموزش مدیریت خشم به کودکان باید بدانید، خشم اغلب به عنوان محافظ یا ماسکی برای سایر احساسات آسیب‌پذیر عمیق عمل می‌کند. گاهی اوقات اگر بچه‌ها احساس کنند کسی به حرف‌هایشان گوش نمی‌دهد، یا نتوانند احساسشان را بیان کنند، ممکن است، عصبانیت را تجربه کنند. در واقع آن‌ها سعی می‌کنند چیزی به شما بگویند، اما راه درست بیان آن را نیاموخته‌اند. برای برخی از کودکان، خشم می‌تواند نشانه‌ احساسات دیگری باشد.

این کودکان اگر شدیدا احساس اضطراب، خجالت، ترس یا شرم کنند، ممکن است ناخودآگاه، این احساس را با عصبانیت بپوشانند. گاهی هم خلق‌وخوی آن‌ها و شرایط موجود، موجب عصبانیتشان می‌شود. پس ما می‌توانیم به منظور آموزش مدیریت خشم به کودکان، ریشه‌ این حس را با خودشان مرور کنیم؛ برای مثال: «شاید چون یه عالمه آدم جدید دیدی و خجالت کشیدی باهاشون حرف بزنی الان احساس عصبانیت می‌کنی.» این کار باعث می‌شود شما بتوانید علاوه بر شناساندن و تفکیک احساسات مختلف به کودک، با توجه به خلق‌وخو و شرایط فرزندتان، تکنیک مناسبی را برای مدیریت خشمش به او آموزش دهید.

۳- انواع بازی برای مدیریت خشم به کودکان، علائم فیزیکی خشم را با بازی شناسایی کنید

یک گام مهم در آموزش مدیریت خشم به کودکان، کشف علائم بدنی آن و تفکیک این نشانه‌ها، از سایر احساسات است. به طور مثال خیلی از اوقات علائم بدنی خشم با علائم فیزیکی اضطراب در کودکان اشتباه گرفته می‌شوند. به احتمال زیاد همه‌ ما می‌توانیم در بزرگسالی، نشانه‌های خشم را در خودمان تشخیص دهیم اما برای بچه‌ها این موضوع کمی سخت است. در این قسمت از روش‌های آموزش مهارت مدیریت خشم به کودکان نیاز است به وسیله بازی این علائم را به او آموزش دهید.

الف) آموزش مدیریت خشم به کودکان پیش‌دبستانی با بازی «خانه‌ خشم در کجای بدن تو است؟»

اجرای این بازی برای آموزش مدیریت خشم به کودکان، به همین سادگی است که از فرزندتان بخواهید تصویری از بدن خود بکشد، سپس جایی که خشم در آن ظاهر می‌شود یا بیرون می‌آید یا زندگی می‌کند را با رنگ‌آمیزی متفاوت به ما نشان دهد.  بچه‌ها معمولا روی دست‌ها و ناحیه دهان را به ما نشان می‎‌دهند و به ما می‌گویند: «خشم از دستام بیرون میاد و اسباب‌بازی‌ها رو پرت می‌کنه» یا «خشم با صدای بلند از دهنم فریاد می‌زنه!» یا «خونه‌ خشم تو پاهامه واسه همینه که لگد می‌زنم».

آگاهی از فرایند خشمگین شدن و نشانه‌های بدنی‌اش یکی از راه‌های موثر مدیریت خشم در کودکان است. دقت کنید اگر فرزند شما رفتارهای پرخاشگرانه نشان می‌دهد، نیاز است علت پرخاشگری کودک را شناسایی کنید و سپس راهکارهای مختلف را به کار ببندید.

**موارد کاربردی: مناسب آموزش مدیریت خشم به کودکان(سنین پیش‌دبستانی و بالاتر) به ویژه کودکان دارای رفتارهای پرخاشگرانه

ب) مدیریت خشم در کودکان با بازی «کوه آتشفشان خشمت را رسم کن»

این روش از راهکارهای آموزش مدیریت خشم به کودکان، شبیه همان کنار زدن ماسک خشم است با این تفاوت که این راهکار در بلندمدت تکرار می‌شود و بینش بهتری به کودک می‌دهد. برای آموزش مدیریت خشم به کودکان نیاز است که بدانید خشم یک احساس پیچیده است و هرچه کودک شما بیشتر بتواند نحوه عملکرد آن را درک کند، بهتر می‌تواند با آن روبرو شود.

در این روش آموزش مدیریت  خشم به کودکان توضیح دهید: «خشم مثل یه کوه آتشفشان می‌مونه یه عالمه اتفاقات مختلف اون زیر کوه میفتن که باعث می‌شه یهو مواد مذاب بریزن بیرون دقیقا مثل عصبانیت که یه دفعه اتفاق میفته. بیا باهم کوه خشم تو رو نقاشی کنیم و هر دفعه عصبانی می‌شی علتشو این زیرکوه بنویسم.» می‌توان او را تشویق کرد که در طول روز (یا هفته و ماه) عوامل مختلف را زیر سطح کوه خشم خود بنویسد. پس از کشف علت‌ها اگر این رفتارها به صورت طولانی و بلندمدت اتفاق می‌افتد و جنبه‌ پرخاشگرانه پیدا کرده است می‌توانید از راهکارهای مقاله «رفتار با کودک پرخاشگر» به منظور کاهش آن‌ها استفاده کنید.

*موارد کاربردی: مناسب آموزش مدیریت خشم به کودکان(سنین دبستان و بزرگ‌تر) به ویژه کودکان خجالتی و مضطرب

ج) آموزش مدیریت خشم به کودکان دبستانی با بازی «کارآگاه ویژه‌ خشم وارد می‌شود»

این تکنیک آموزش مدیریت خشم به کودکان با توجه به روحیات فرزندتان و شرایط موجود، قابلیت تغییر و انعطاف دارد. با یک فاصله‌ نسبی کوتاه از وقوع عصبانیت، یک کلاه یا لباسی شبیه کارآگاه بپوشید و یک دفترچه یا برگه به دست بگیرید و با کمک فرزندتان برای کشف موقعیت‌هایی که موجب ایجاد خشم در او می‌شود؛ بحث و گفتگو کنید. این کار در زمینه آموزش مدیریت خشم به کودکان، باعث می‌شود تا فرزند شما خودآگاهی بیشتری کسب کند و در نهایت در مواجهه با این شرایط، از طریق حل مسئله و آماده‌سازی ذهنی، آمادگی و کنترل بیشتری بر عصبانیتش پیدا کند.

همچنین می‌توانید این کار را به عنوان یک فعالیت خانوادگی برای آموزش مدیریت خشم به کودک انجام دهید و یک لیست خانوادگی از عوامل برانگیزاننده خشم بسازید. سپس هر کسی، کادرهای مربوط به خودش را علامت بزند و در هر موردی که امکانش هست، برای اینکه کمتر عصبانی شود یک راهکار ارائه دهد. این راهکار یک فرصت عالی برای بحث در مورد محرک‌های شخصی خشم هر فرد و چگونگی متفاوت بودن آن‌ها برای همه است. برای درک بهتر ساخت لیست خانوادگی به موقعیت‌های زیر و راهکارهای ارائه شده نگاه کنید:

-وقتی وسط حرفام می‌پرن>>> اول صحبت بهشون بگم لطفا کامل گوش کنین و بعد تموم شدن حرفام، شما صحبت کنین.

-وقتی مامان میگه پلی‌استیشن بازی کردن کافیه و یهو خاموشش می‌کنه!>>> برای بازی کردن زمان بذاریم که دوتاییمون بدونیم.

-گیر افتادن در تکالیف>>> برنامه‌ریزی

-صبح زود بیدار شدن برای مدرسه>>> شب زود خوابیدن

-گرسنگی>>> استفاده از میان وعده بین وعده‌های اصلی که یهو خیلی گرسنه نشم

-وقتی دوستم به جای سلام کردن، پس گردنی می‌زنه>>> دادن تذکر جدی

**موارد کاربردی: مناسب آموزش مدیریت خشم به کودکان(سنین دبستان و بزرگتر) به ویژه کودکان خجالتی، لجباز و بیش‌فعال

نکته: دقت کنید این بازی یا تکنیک آموزش مدیریت خشم به کودکان را تا جایی ادامه دهید که کودک مهارت شناسایی موقعیت‌های محرک خشم را بیاموزد و جنبه‌ آموزشی داشته باشد. بعد از این مرحله ممکن است برای کودک جنبه‌ سرگرمی پیدا کند!

د) آموزش مدیریت هیجانات به کودکان با بازی «تو راننده‌ ماشین خشمی یا مسافرش؟»

این بازی یکی از راهکارهای مفید در زمینه آموزش مدیریت خشم به کودکان است. هدف این است که با کودک بررسی کنید زمانی که عصبانی می‌شود کنترل اوضاع دست خودش است یا هیجانش؟ و به او معایب زمانی که کنترل خشم از دستش خارج می‌شود را یادآور شوید. سازوکار این بازی برای آموزش مدیریت خشم به کودکان بسیار ساده است و می‌توانید روزانه آن را با فرزندتان انجام دهید.

در یک موقعیت عادی با خلاقیت خود و متناسب با سن کودک داستان ماشین خشم را برای او تعریف کنید به طور مثال: «می‌دونی همه‌ ما وقتی عصبانی می‌شیم توی یک ماشین قرمز خشم سوار می‌شیم، اما ماشینه کجا می‌ره؟ چیکار می‌کنه؟ جواب این سوالا بستگی داره به اینکه کی رانندش باشه. مثلا اگه خود خشم باشه پاشو می‌ذاره روی گاز و با سرعت خودشو می‌زنه به همه‌جا و همه‌چیزو خراب می‌کنه و دستشو میذاره رو بوق و سرشو میاره بیرون و حرفای زشت می‌زنه و همه رو ناراحت می‌کنه، اما اگه تو باشی چیکار می‌کنی؟»

این بازی به کودک القا می‌کند که اراده‌اش از هیجانی که تجربه می‌کند قوی‌تر است و او می‌تواند با تمرین، کنترل شرایط را در دست بگیرد. شما می‌توانید با کمی انعطاف و خلاقیت، از این بازی علاوه بر استفاده در زمینه آموزش مدیریت خشم به کودکان، در حوزه آموزش مدیریت هر نوع هیجانی به کودکان نیز بهره ببرید.

ه) کاردستی مدیریت خشم، «دماسنج خشم بسازید»

این فعالیت در زمینه آموزش مدیریت خشم به کودکان، چندین مولفه‌ اصلی مدیریت خشم برای بچه‌ها را به هم پیوند می‌دهد و کودک را واقعا به این درک می‌رساند که خشم در درجات و شدت‌های مختلف رخ می‌دهد.

برای ساخت دماسنج، به کمک کودک، شکل یک دماسنج را نقاشی کنید. سپس عدد ۱۰ را در بالا و عدد ۱ را در پایین قرار دهید تا کودکتان از روی لیست‌های موجود در تکنیک‌های قبلی، چیزهایی را که عصبانی‌اش می‌کنند را براساس شدتی که احساس می‌کند جلوی عددها بنویسد. در قدم بعدی در زمینه آموزش مدیریت خشم به کودکان، از فرزندتان بخواهید حالت چهره‌اش را جلوی هر کدام نقاشی کند. این کار به کودک، این امکان را می‌دهد که محرک‌های خشم خود را بشناسد و همچنین چگونگی تغییر حالت‌ها و ویژگی‌های چهره‌اش را بررسی کند.

**موارد کاربردی: مناسب آموزش مدیریت خشم به کودکان(سنین پیش‌دبستانی و بالاتر)

۴-مدیریت خشم در کودکان بیش فعال را با استفاده از تکنیک ذهن‌آگاهی، آموزش دهید

این روزها، استفاده از ذهن‌آگاهی، به عنوان یک تکنیک مناسب برای دستیابی به سلامت روانی و آموزش مدیریت خشم به کودکان گسترش یافته است. از این مهارت، می‌توان به طور تخصصی در آموزش مدیریت خشم به کودکان بیش‌فعال نیز استفاده کرد. این راهکار در ساده‌ترین شکل، شامل این می‌شود که فرزند شما تمام توجه خود را به این‌جا و اکنون جلب کند: چه چیزی می‌تواند بشنود؟ چه بویی استشمام می‌کند؟ آیا می‌تواند فشار ورزنش را روی صندلی خود و پاهایش روی زمین احساس کند؟

آموزش مدیریت خشم به کودکان با استفاده از ذهن‌آگاهی، می‌تواند به بچه‌ها کمک کند تا توجه خود را از احساسات منفی منحرف کنند. اگر این کار برای فرزند شما سخت است، سعی کنید به او آموزش دهید که تمام ماهیچه‌های بدن خود را به ترتیب – از انگشتان پا تا صورتش – منقبض و منبسط کند. متمرکز کردن توجه فرزندتان بر احساسات فیزیکی، می‌تواند باعث انحراف مسیر عصبانیت او شود. برخی از کودکان دوست دارند یک توپ استرس را فشار دهند یا از یک اسباب‌بازی مثل تیر و کمان برای رفع تنش خود استفاده کنند.

۵-راهکارهای مدیریت خشم در کودکان را با ایجاد یک فضای فرود امن، آموزش دهید

عصبانیت اغلب به صورت فیزیکی برای بچه‌ها ظاهر می‌شود. وجود یک مکان امن برای فروکش کردن این حس، از بروز پرخاشگری نسبت به دیگران جلوگیری می‌کند. آموزش مدیریت خشم به کودکان با این تکنیک، برای بهبود رفتار کودک در مواقع عصبانیت بسیار مفید است. در مورد ایجاد یک «فضای فرود» یا «گوشه ایمن برای استراحت» با کودک خود، در زمانی که آرام و راحت است(نه در گرمای لحظه عصبانیت) صحبت کنید.

هر جایی که در خانه‌ شما برای فرزندتان کاربردی و راحت است، می‌تواند مکان بسیار خوبی برای اجرای این روش از آموزش مدیریت خشم به کودکان باشد. به طور مثال: گوشه‌ای از اتاق نشیمن خود را انتخاب کرده و بالش‌های زیادی را به آن اضافه کنید. همچنین پتوی نرم و سبدی از ابزارهای آرامش‌بخش را در آن‌جا قرار دهید. زمانی که عصبانیت به سراغ کودکتان می‌آید، می‌تواند لحظاتی در آن‌جا خلوت کند.

۶-آموزش مهارت‌های مدیریت خشم به کودکان به وسیله تمرینات تنفسی، طرح تنفس بزرگ را اجرا کنید

یکی از راه‌های ساده برای نشان دادن قدرت دیوانه‌کننده تنفس در آموزش مدیریت خشم به کودکان، تشبیه آن به کنترل از راه دور برای بدن و مغزمان است. هنگامی که کودک شما عصبانی یا آشفته است، سیستم عصبی سمپاتیک او درگیر می شود و باعث تنفس سریع و کم‌عمق می‌شود. تنفس عمیق، عصب واگ کودک شما را تحریک کرده و سیستم عصبی پاراسمپاتیک را فعال می‌کند که به آرام شدن و کاهش خشم و اضطراب کودک کمک می‌کند. نفس کشیدن با کیفیت خوب یکی از بهترین راهبردهای آرامش برای کودکان است.

اگر فکر می‌کنید اجرای این راهکار برای آموزش مدیریت خشم به کودکان سخت است، در مواقع عادی با او نفس کشیدن عمیق را با روش بوییدن گل تمرین کنید. تمرین‌های یوگا برای کودکان نیز از تمرینات تنفسی بهره می‌گیرد. شما می‌توانید برای توضیح تاثیر تنفس بر کاهش خشم، از انیمیشن‌های بامزه مخصوص کودکان استفاده کنید. به طور مثال در قسمت یازدهم از فصل چهارم ماجراهای «خرس گریزلی و موش‌های صحرایی» در اپلیکیشن ویدزی، آموزش مدیریت خشم به کودکان، در بستر داستانی سرگرم‌کننده به بچه‌ها نشان داده می‌شود.

داستان مدیریت خشم برای کودکان

احتمالا شما هم متوجه تاثیر داستان‌ها و قصه‌ها برای فرزندتان شده‌اید. هر درس زندگی یا آموزش خاص، اگر در قالب قصه‌ای جذاب برای بچه‌ها دربیاید تاثیری دوچندان خواهد داشت. در این قسمت به معرفی یک داستان تخصصی در زمینه آموزش مدیریت خشم به کودکان می‌پردازیم. داستان نینجای خشمگین در اپلیکیشن پرنده، تکنیک‌های مدیریت عصبانیت در کودکان را در موقعیتی کاملا آشنا برای کودکان شرح می‌دهد. در این داستان، دوست ریزه میزه نینجای خشمگین به او کمک می‌کند تا خشمش را مدیریت کند. این داستان از طریق نصب اپلیکیشن پرنده برای شما قابل دسترس است.

فیلم آموزش مدیریت خشم به کودکان

انیمیشن‌ها با استفاده از جذابیت‌های صدا و تصویر، بچه‌ها را وارد دنیایی خیال‌انگیز می‌کنند که شخصیت‌های آن مانند یک معلم برای کودک نقش ایفا می‌کنند. شما می‌توانید آموزش مدیریت خشم به کودکان یا آموزش هر هیجان و احساس را با استفاده از مجموعه انیمیشنی «آدبادز رفقای عجیب» در اپلیکیشن ویدزی، انجام دهید. در این مجموعه هر کدام از شخصیت‌ها با ویژگی‌های شخصیتی متفاوت و هیجان‌هایی که تجربه می‌کنند، در زندگی روزمره با چالش‌هایی روبرو می‌شوند که نیاز به مدیریت و حل مسئله دارد.

همچنین شما می‌توانید برای توضیح تاثیر تنفس بر کاهش خشم، از دیگر انیمیشن‌های بامزه مخصوص کودکان در اپلیکیشن ویدزی استفاده کنید. به طور مثال همانطور که پیش از این گفتیم در  این اپلیکیشن و در قسمت یازدهم از فصل چهارم کارتون «خرس گریزلی و موش‌های صحرایی» ، آموزش مدیریت خشم به کودکان، در بستر داستانی سرگرم‌کننده به بچه‌ها نشان داده می‌شود.

هیچ کودکی از عصبانیت لذت نمی‌برد فقط کمی کمک لازم دارد

در پایان می‌توان گفت هرچقدر فرزند شما، استراتژی مدیریت هیجان داشته باشد؛ باز هم گاهی اوقات عصبانیت او سرریز می‌شود. اما تنوع تکنیک‌هایی که بلد است؛ احتمال این سرریز شدن را کاهش می‌دهد. دانستن  اینکه علت پرخاشگری کودکان چیست نیز می‌تواند به شما در مهار خشم کودکتان کمک کند.

نحوه‌ روبرو شدن با خشم در کودکتان، به سن او، مسائل و بیماری‌های زمینه‌ای، خلق و خو، نحوه‌ فرزندپروری و شرایط محیطی کودک دارد، اما می‌توان به اکثر کودکان راهکارهایی برای کمک به مدیریت هیجان‌ها ارائه داد. در این مقاله شما با بخشی از این راهکارها برای مدیریت خشم کودکان آشنا شدید.

فراموش نکنید اگر فرزند شما در موقعیتی قرار می‌گیرد و می‌تواند از راهبردهای سالم برای مدیریت خشم خود استفاده کند، تلاش‌های او را تحسین کنید، زیرا این کار به او در توانایی مدیریت خشم خود کمک می‌کند. بچه‌ها از تجربه‌ عصبانیت لذت نمی‌برند. اغلب، آن‌ها به ناامیدی و ناتوانی در مدیریت احساسات بزرگ خود، واکنش نشان می‌دهند. کمک به فرزندتان برای یادگیری واکنش مناسب به خشم و سایر احساسات منفی، تاثیر مثبتی بر زندگی او در خانه و مدرسه خواهد داشت.

منبع: کیدزی

7 روش کارآمد برای آموزش کنترل خشم به کودکان

وقتی کودک مداوم با عصبانیت رفتار می کند، این شرایط هم برای والدین و هم برای فرزند سخت است. برخی از کودکان به راحتی عصبی می شوند و پرخاش می‌کنند، بر سر اتفاقات به ظاهر جزئی واکنش عصبی نشان می‌دهند، فریاد می زنند و حتی ممکن است پرخاشگر شوند.

از زمان آغاز تربیت فرزند، اگر کودک شما رفتارهای ناگهانی خشمگینانه دارد، به طوری که عصبانیت فرزندتان در روابط و کیفیت زندگی او اختلال ایجاد می کند، لازم است که مهارت هایی را که برای مقابله با احساساتش به روشی سالم نیاز دارند به او آموزش دهید. راهنمایی یک متخصص سلامت روان نیز می تواند بسیار مفید باشد. در ادامه به 7 روش کارآمد برای آموزش کنترل خشم به کودکان می‌پردازیم.

کودک خود را با انواع احساس‌ها آشنا کنید.

بچه‌ها زمانی که احساساتشان را درک نمی‌کنند یا نمی‌توانند به صورت شفاهی آن‌ها را به زبان بیاورند، به احتمال زیاد واکنشی عصبی بروز می‌دهند. به عبارت دیگر کودکی که نمی‌تواند جمله “من عصبی هستم” را بیان کند، با پرخاشگری آن را نشان می‌دهد. یا کودکی که نمی تواند غمگین بودن را درک کند یا توضیح دهد بازهم ممکن است برای جلب توجه شما رفتار نادرستی از خود نشان دهد.

برای کمک به فرزندتان در یادگیری تشخیص احساسات خود، با آموزش کلمات احساسی اولیه مانند “عصبی”، “غمگین”، “شاد” و “ترس” شروع کنید. برای آشنایی هرچه بیشتر آنها با احساسات خود، از کلماتی که احساس او را توصیف می‌کند استفاده کنید و مثلا بگویید: “به نظر می رسد در حال حاضر واقعاً عصبانی هستی.” با گذشت زمان، آنها یاد خواهند گرفت که به احساسات خود تشخیص دهند.

همانطور که کودک شما درک بهتری از احساسات خود و نحوه توصیف آنها پیدا می کند، کلمات پیچیده تری مانند ناامیدی، نگرانی و تنهایی را به او بیاموزید.

یک دماسنج خشم بسازید!

دماسنج خشم ابزاری است که به کودکان کمک می کند علائم افزایش خشم خود را تشخیص دهند. یک دماسنج بزرگ را روی یک کاغذ بکشید. از پایین با عدد صفر شروع کنید و اعداد را تا 10 در بالای دماسنج پر کنید. در دماسنج خشم، صفر به معنای ” احساس بدون عصبانیت” است. عدد 5 به معنای “مقدار متوسط ​​خشم” و 10 به معنای “بیشترین عصبانیت” است.

در زمانی که کودک شما احساس ناراحتی یا عصبانیت نمی کند و آرام است، اعداد روی دماسنج را توضیح دهید و بگویید در هر محله عصبانیت بدن او در چه واکنشی قرار می‌گیرد. کودک شما ممکن است بگوید وقتی در سطح 0 است لبخند می زند، اما وقتی به سطح 5 می رسد چهره‌ای عصبی دارد یا ممکن است وقتی در عدد 2 است احساس کند صورتش داغ می شود و در عدد 7 دستان خود را مشت ‌می‌کند و…

استفاده از دماسنج عصبانیت به کودکان کمک می کند تا یاد بگیرند که خشم را در زمان وقوع آن تشخیص دهند. در نهایت، آنها می توانند تشخیص دهند که در چه مرحله‌ای قرار است به اوج عصبانیت برسند و در آن نقطه سعی کنند آرامش خود را حفظ کنند.

روشی برای آرام شدن به آنها آموزش دهید.

به کودکان بیاموزید که وقتی شروع به احساس عصبانیت می کنند چه کنند. به‌جای پرخاشگری، برای مثال، به اتاق خود یا یک “گوشه آرامش‌بخش” مشخص شده بروند.

آنها را تشویق کنید تا رنگ آمیزی کنند، کتاب بخوانند یا فعالیت آرام بخش دیگری انجام دهند تا زمانی که احساس بهتری کنند. حتی کیتوانید یک پکیج(جعبه) آرامش ایجاد کنید که مثلا شامل کتاب های رنگ آمیزی مورد علاقه فرزند شما و چند مداد رنگی، یک کتاب سرگرم کننده برای خواندن، برچسب ها، یک اسباب بازی مورد علاقه یا لوسیونی باشد که بوی خوبی دارد. وقتی ناراحت و عصبی هستند، می توانید بگویید: «برو جعبه آرامش خود را بیاور». این کار کودک شما را تشویق می کند تا مسئولیت آرام کردن خود را بر عهده بگیرد.

مهارت‌های مدیریت خشم را در کودکان پرورش دهید.

یکی از بهترین راه‌ها برای کمک به کودکی که احساس عصبانیت می‌کند، آموزش تکنیک‌های خاص کنترل خشم است. برای مثال، نفس‌های عمیق می‌تواند ذهن و بدن کودک شما را در هنگام ناراحتی آرام کند و به کاهش استرس کودک در لحظه کمک کند. پیاده روی سریع، شمردن تا 10 یا تکرار یک عبارت مفید نیز ممکن است کمک کننده باشد.

تسلیم عصبانیت فرزند خود نشوید.

در تربیت فرزند خود دانستن این مسئله مهم است که، گاهی اوقات بچه ها متوجه می شوند که طغیان خشم راهی موثر برای برآورده کردن نیازهایشان است. اگر کودکی عصبانی شود و والدینش اسباب بازی به او بدهند تا او را ساکت نگه دارد، می‌آموزد که کج خلقی راهی مؤثر برای زورگویی است. اگرچه ممکن است در کوتاه مدت این که خواسته او را برآورده کنید و او آروم شود راه آسان تری باشد، اما در دراز مدت تسلیم شدن در برابر رفتارهای پرخاشگرانه آنها فقط مشکلات تربیتی را زیاد می کند. در عوض، روی برقراری ارتباط با فرزندتان کار کنید تا او احساس اطمینان بیشتری کند که با آرامش نیازهایش برآورده خواهد شد.

کودک را از عواقب رفتارهای نادرست خود آگاه کنید.

نظم و انضباط مداوم لازم است تا به کودک شما کمک کند بیاموزد که رفتار پرخاشگرانه یا بی احترامی قابل قبول نیست. به طور مثال اگر فرزندتان هنگام عصبانیت چیزی را شکست، از او بخواهید آن را تعمیر کند یا در کارهای خانه کمک کند تا پولی برای تعمیر جمع آوری کند. همچنین شما می‌توانید روش‌های عذرخواهی کردن را به کودک خود آموزش دهید و او را آگاه کنید که اگر با کسی مثل دوست و همبازی خود با عصبانیت رفتار کند و در آخر عذرخواهی نکند، ممکن است دیگر نتواند با همبازی خود بازی کند.

از دیدن فیلم و بازی‌های خشونت آمیز پرهیز کنید.

اگر فرزند شما رفتار پرخاشگرانه از خود نشان دهد، قرار دادن او در معرض نمایش های تلویزیونی خشونت آمیز یا بازی های ویدیویی ممکن است مشکل را تشدید کند.

بچه ها از احساس عصبانیت یا طغیان خشم لذت نمی برند. اغلب، آنها به ناتوانی در مدیریت احساسات بزرگ خود واکنش نشان می دهند. کمک به فرزندتان برای یادگیری واکنش مناسب به خشم و سایر احساسات منفی، تأثیر مثبتی بر زندگی او در خانه و مدرسه خواهد داشت.

خرید کتاب تربیت کودک و نوجوان در زمینه کنترل خشم

یکی دیگر از راه کارهای آموزش کنترل خشم در کودکان، خواندن کتاب تربیت کودک در این زمینه برای آنها می‌باشد. برای خرید کتاب کودک شما می‌توانید از طریق سایت فروشگاهی شهر کتاب پاسداران در دسته بندی کتاب تربیت کودک، انواع کتاب‌های کنترل خشم برای کودکان را که می‌تواند به کودکان از خردسال تا نوجوان کمک کند تا احساسات خشمگینانه را درک کنند، با احساسات طاقت‌فرسا کنار بیایند و یاد بگیرند که چگونه آرام شوند و خود را به روش‌های مناسب ابراز کنند را بیابید. خواندن کتاب‌های کنترل خشم کودکان برای بچه‌ها راهی عالی برای کمک به آنها برای یادگیری خودتنظیمی و تبدیل شدن به بزرگسالان سالم و بالغ از نظر عاطفی است

منبع: شهرکتاب پاسداران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *